19:00

Byttorps IF

Referat: Kinna IF - Byttorps IF

Torsdagskväll på Viskavallen i klassisk höstkvällskyla och elljusromantiskt upplyst plan, enda som saknades denna kväll var möjligheten att värma sig med kaffe och klassisk fotbollskorv i halvtid. Boråsgänget Byttorp på besök och startelvan är snarlik den vi sett de senaste matcherna, just denna gång startar vi enligt följande: Nikolai Töråsen – Rasmus Cisterna, Jonnathan Axebrink, Jonathan Martinez, Oskar Johansson – Carl Kern, Gustav Bryngelsson, Niklas Ragnarsson – Rinor Dobraj, Jonathan Björk & Ludwig Holtstrand.

Vi får se en ganska så pigg start utav gästerna som redan från början visar att de är här för att spela fotboll, genom att hålla bollen inom laget och inte backa hem för att skicka iväg långa bollar på löpande forwards. Detta gör även att Byttorp har ett par chanser i matchens linda, bla sträcker Töråsen ut sig på ett inlägg och får fingerspetsarna på bollen tillräckligt mycket för att störa anfallaren som sedemera får bollen men inte lyckas kontrollera den med ganska så öppen kasse framför sig. Den andra chansen de får är ett riktigt mönsteranfall sdär siste man på bollen i ett än bättre läge inte får ordning på sina ben och Nikolai kan avvärja även detta. Men det är inte enbart ett framgångsrecept med Byttorps spelande sätt, Kinna har en hög press och vid ett antal tillfällen resulterar denna press då vi stressar gästerna till misstag i egen backlinje. Rinor och Björk är nära några gånger första kvarten att slinka igenom tack vare denna höga press. I den tjugonde minuten får man utdelning på just detta. Byttorp har fallt in i någon form av uppvärmningskvadde i eget straffområde och använder Björk som jagande stressmoment. När de väl kommer ur detta så slarvar de istället bort bollen till Kern som ser att Holtstrand kommer löpandes och med en klassisk smörpass mellan backarna kan inte Ludwig göra något misstag och 1-0 noteras i matchen.

Halvleken trummar på och Kinna tar över mer och mer av spelet, Kern kopierar sin pass till Holtsrand ett tag efter ledningsmålet, men denna gång studsar bollen iväg efter mottagningen. Rinor är nära att utöka ledningen, men gästernas målvakt får visa upp en snygg benparad. 2-0 målet skall dock inte vänta på sig länge utan faller i den 35:e minuten och det är åter efter ett slarv från Byttorps sida. Helt ouppvaktad slår man en boll centralt in i banan, där Björk är påpasslig och snor åt sig den, kliver två meter fram mot straffområdet och tackar för lånet genom en välplacerad avslutning vid högra stolproten. Kinnaledningen borde sedan växt ytterligare innan halvtid. Björk har två lägen som iaf ett borde resulterat, det ena läget är signerat Kern, där Björks avslut har mer att önska än mitt i målvaktens skopa samt det andra avslutet som tar i insidan av vänstra stolpen och rullar längs med mållinjen ut till en inspark i slutändan.

Andra halvlek inledds även denna med lite krafter från gästerna, dock utan att skapa något som går till minnet utan det är istället Kinna som får en hörna 10 minuter in i halvleken. Gryngelsson är hörnläggaren och slår den nära mål, så när att målvakten förmodligen blir överrumplad och slår in bollen i egen bur och en 3-0 ledning till Kinna. Spiken i kistan deffinitivt, men viktigt att ändå trumma på för att skaffa sig en bra kvot i denna korta serie och visst är det Kinna som skapar chanser halvleken igenom, även om det stundtals är ganska avslaget på plan. Bland de chanser vi får kan vi nämna Rinors skott där målvakten räddar till hörna. Holtstrand som serverar Björk ett nickavslut som går utanför och även en Holtstrandassist till Oskars friläge som målvakten lyckas stå rätt på. Sandaredsförvärvet är på spelhumör denna afton och fortsätter servera kamraterna lägen, där den vassaste mot slutet är till Björk som försöker chippa bollen över målvakt, men gör det något för klent. Gästerna har egentligen bara en enda målchans efter Kinnas 3-0 mål, det är Översjö som slår en galant frispark över muren och dyker i ribbans överkant.

Kinna vinner kampen med 3-0, efter en dag på jobbet, inte mer då siffrorna borde varit betydligt större. Byttorp har många spelare med bra bollteknik och fart, men faller lite på eget grepp att försöka spela sig ur alla lägen, det fungerade deffinitivt i femman förra året, men mot ett topplag i division fyra räcker man inte riktigt till med den iden. Dock en eloge att man inte ger upp utan försöker jobba på. Härnäst väntar nu kommunderby hemma nästa lördag mot Sätila.

3 Kanonkulor- Ludwig Holtstrand – Formidabelt arbete, hög fart när läge vankas och osjälvisk med många fina framspelningar som kunde resulterat.

2 Kanonkulor – Rinor Dobraj – Andra matchen i rad som unge Rinor löper framgångsrikt i ytor och även tar fighterna när det behövs. Inget mål idag, men hotar ofta.

1 Kanonkula – Jonathan Björk –
Ständigt ett hot framåt och uppoffrande första press som idag betalade sig många gånger. Ett mål, men hade haft högre betyg vid bättre skärpa.